Blackjack double down

Een hand in blackjack begint met het plaatsen van de inzetten. Vervolgens zal de dealer iedere speler twee kaarten delen. De dealer zelf krijgt ook twee kaarten. Daarvan komt er één open op tafel te liggen en de andere kaart blijft gesloten. Wat volgt is dat iedere speler een beslissing mag nemen wat zij willen doen op basis van de kaarten die voor hen liggen. De beslissingen passen en een extra kaart vragen heb je altijd tot je beschikking. Zelfs als je kaarten 20 punten in totaal waard zijn heb je nog altijd de optie om een extra kaart te vragen. Passen zal in dit geval natuurlijk een betere beslissing zijn. Bij de eerste twee kaarten heb je ook altijd de optie om je inzet te dubbelen. Dit noemen ze in blackjack ook wel double down. Het advies op deze pagina omvat de momenten dat je in blackjack double down het beste kunt gebruiken.

Verdubbel je inzet met double down

De term double down in blackjack betekent dat je van de optie gebruikmaakt om je inzet te dubbelen. Eigenlijk is het woord een beetje raar. Als je het namelijk letterlijk naar het Nederlands vertaalt betekenen de twee woorden dubbel naar beneden. Je moet de term daarom meer zien als een speler die aankondigt dat hij of zij een dubbele inzet neerzet op tafel. Als je van de optie gebruikmaakt dan zet je dus nog eenzelfde bedrag als de originele inzet extra op tafel neer. Dit doe je natuurlijk alleen wanneer op de momenten dat je het meeste kans maakt om van de dealer te winnen. Je kan immers ook dubbel zoveel verliezen als je de hand niet winnend weet af te sluiten. Een gevolg van de inzet verdubbelen is dat je slechts één kaart extra zal krijgen. Daarna ben je uitgespeeld en moet je het dus doen met het puntentotaal dat je op dat moment hebt.

Kans om dubbel te winnen of te verliezen

In blackjack kan je wanneer je wint van de dealer. De inzet die je aan het begin van de hand hebt geplaatst 1 op 1 terugwinnen. Er zijn een aantal momenten waarop je de kans hebt om een hoger bedrag aan winst te maken. Dit is onder andere wanneer je een blackjack gedeeld krijgt. Je krijgt dan namelijk 1,5 keer je inzet uitbetaald. Twee andere opties zijn je kaarten splitsen en de double down optie. Met een beetje geluk kan je dan zelfs twee keer de originele inzet aan winst pakken. Een kans waar je natuurlijk graag van gebruik wilt maken. Wat je echter moet onthouden is dat wanneer het misgaat je ook twee keer zoveel geld kunt verliezen. Je moet daarom alleen de optie gebruiken wanneer je kansen het hoogst zijn om te winnen. Jouw kaarten moet gunstig zijn en die van de dealer het liefste zo ongunstig mogelijk. Alleen op die momenten zal je op de lange termijn meer winst maken met je inzet dubbelen.

Beste momenten om de optie te gebruiken

De momenten dat je het beste van double down gebruik kunt maken zijn schaars. Je moet niet vergeten dat je ook altijd het risico loopt om te verliezen. Om deze reden wacht je op de momenten dat jij een puntenaantal hebt waarbij 1 extra kaart je waarschijnlijk een eindtotaal geeft waarmee je de dealer kunt verslaan. Je kan dan dubbel zoveel winst maken dan normaal het geval zou zijn. De meest gunstige situatie is natuurlijk dat je zelf 11 punten hebt en de dealer een 6 laat zien als open kaart. In deze gevallen moet je altijd de inzet verdubbelen. Je hebt dan namelijk de meeste kans om te winnen. Alle momenten waarop je de optie kan gebruiken zijn als volgt. Bijvoorbeeld wanneer jij zelf 9 punten hebt en de dealer een 3, 4, 5 of 6 laat zien. Heb jij 10 punten met je eerste twee kaarten dan dubbel je de inzet wanneer de dealer een 2 tot en met 9 heeft. Is je starthand 11 punten dan dubbel je altijd. Tenzij de dealer een aas laat zien. Verder zijn er een aantal handen waarbij je een aas hebt dat het ook winstgevend is om de optie te gebruiken

De beslissingen op de blackjack tabel aanhouden

De beste momenten om je inzet te verdubbelen in blackjack hoef je niet uit je hoofd te leren. We adviseren namelijk iedereen om tijdens het spelen van online blackjack de tabel uit de basis strategie erbij te houden. Op deze tabel kan je snel opzoeken wat de beste beslissing is om te nemen. Daarop staat dus wanneer je moet passen, hitten, splitsen en ook dubbelen. De handen die hierboven beschreven staan waarop double down geadviseerd wordt kan je hier zeker op terugvinden. Let ook op de handen met aan aas, zoals A6 en A7, die je ook moet dubbelen als de dealer een 3, 4, 5 of 6 heeft. 

SLUITEN